T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Anaokulu

Yusuf CAN - Okul Müdürü

 

1969 yılında Elazığ’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da,  Lisans öğrenimini 1989-1993 yılları arasında Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi alanındaki yüksek lisans eğitimini 1998 yılında tamamladı.

1994 yılında Afyon İli Bayat İlçesi Derbent Köyü İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak atandı. Burada bir süre çalıştıktan sonra işitme engellilerin eğitimi ile ilgili katıldığı kurslar sonunda Afyon Karahisar İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na atandı. 1998 yılında Elazığ Genç Osman İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na atandıktan sonra bu okulda sırasıyla öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı olarak görev yaptı. Yine katıldığı özel eğitim ve zihinsel engellilerin eğitimi ile ilgili kurs ve seminerlerin sonucunda 2007 yılında Tuncay Küçüközer İş Okuluna Müdür olarak atandı. Buradaki yöneticilik görevini sürdürürken tekrar girdiği yöneticilik sınavında başarı göstererek müracaatı sonucunda 2010 yılında Elazığ 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna müdür olarak atandı. Bu okulda Sosyal Destek Projesi yürüterek okula ve öğrencilere çeşitli katkılar sağladı. Oluşturduğu okul proje ekibiyle hazırladıkları Avrupa Birliği Comenius Projesinde koordinatör ülke olarak Bulgaristan, İtalya, Polonya ve Portekiz ile iki yıllık proje kapsamında bu ülkelere ev sahipliği yaparak bu ülkelerde de çeşitli eğitim toplantı ve eğitim gezilerine katıldı. 2012 yılında özel eğitim alanında alan değişikliği yaptıktan sonra 75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulunun Bakanlık kararıyla kapatılması nedeniyle 2013 yılında, Elazığ’da ilk görev yeri olan Genç Osman İşitme Engelliler İlkokuluna Müdür olarak tekrar atandı.

2003-2009 yılları arasında asli görevi yanında Toplam Kalite İl Formatörlüğü, İlköğretim Programları Tanıtımı ve Özel Eğitim Formatörlüğü görevlerini de yürüttü. Toplam Kalite Yönetimi, İlköğretim Programları Tanıtımı ve Özel Eğitim alanlarında çeşitli kurs ve seminerler verdi. Bunların yanında Eğitim Yönetimi, Soruşturma Teknikleri, Okul Geliştirme Çalışmaları ve Uygulamaları, Okul Gelişim Modeli konularında Bakanlık ve İl düzeyinde açılan birçok kurs ve seminerlere katıldı.

Yaptığı bu çalışmalardan dolayı Bakanlıkça bir adet aylıkla ödülle,  Bakanlık, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce altı adet Teşekkürle,  Bakanlık ve Valilikce dört adet Takdirle, Bakanlık ve Valilik dört adet Başarı Belgesi ile  Valilikce bir adet Üstün Başarı Belgesi ileödüllendirildi. Yusuf CAN, evli ve üç çocuk babasıdır.